Bolle & Co

Gepubliceerd op 19 november 2022 om 14:41

Na een paar keer geprobeerd te hebben om hier een tafeltje te bemachtigen is het ons uiteindelijk gelukt. Wij zijn het type mensen dat meestal last minute beslist waar en wat we gaan eten. En dat durft wel eens tegen te vallen als je dan kiest voor één van de populairste brasseries van de streek.

En dat is deze Bolle & Co zeker, kijk maar eens naar de goede google reviews. 

Op een zomerdag is het haast onmogelijk om op de dag zelf nog binnen te geraken. Zelfs met het grote terras achterin. Waarschijnlijk zit de speeltuin  voor de kinderen daar wel iets voor iets tussen.

Want het valt op, hier mikt men op gezinnen met kinderen en families of grotere groepen. De kaart is redelijk uitgebreid en afwisselend. Iedereen kan zijn goesting hier wel vinden. Je merkt het ook aan de bediening. Die heel vlot, vriendelijk en gaat aan een redelijk strak tempo.

En terwijl vrouw en dochter kozen voor de steak, besloten Levi en ik, uiteraard, voor Bolle's Klassieker te gaan, de Spareribs.

Na een geslaagd voorgerechtje zagen we de serveuse als bij wijze in slow-motion door de lange zaal onze richting uitkomen. De mooie portie gestapelde ribbekes nog dampend op ons bord. De zoete grillgeur bereikte onze geurreceptoren terwijl we beide al zwaaiend de damp richting ons gezicht begeleidde...

We hadden best grote honger. We keken elkaar aan en gaven een korte knipoog. Dit komt hier goed dachten we. 

Ik heb niet graag dat ribbekes uit de oven of grill komen en dat er dan slechts met een borstel een klein laagje glazuur over gesmeerd wordt. Nee, ze moeten doordrongen zijn van de marinade, langs alle kanten en lekker ingetrokken in het vlees. Dat was hier wel degelijk het geval. Wat zagen ze er fantastisch uit. Proper eten was alvast geen optie, wat enkel maar bevestigd wordt door bijgevoegde foto van Levi.

Het vlees zelf was vrij makkelijk in grote stukken van het been te trekken. Het kwam mooi los van het been, maar het vlees zelf mag naar mijn inziens nog net iets malser. De smaak is aangenaam en het glazuur is redelijk overheersend, maar lekker. De ribbekes met glazuur zijn zodanig royaal dat andere sauzen eigenlijk overbodig zijn. De mayonaise wordt nog vergeven want dat hoort nu eenmaal bij de frietjes, maar de looksaus en (zeker) de sweet-chili hebben hier volgens mij niets te zoeken. Het product is lekker op zichzelf.

Er zit wel een klein zuurtje in de marinade. We konden het niet direct thuisbrengen, maar tijdens de tweede rib begon het wel lichtjes tegen te steken. 

Het slaatje is standaard met een fris dressinkje, en samen met de rauwe ananas valt hier niets op aan te merken.

Komen we hier nog terug? Zeer zeker, en dan liefst in de zomer met enkele vrienden, als we op tijd reserveren natuurlijk.

 

Score: 

Prijs: 19,40 euro

All you can eat: Nee.

Opmerkingen:  "Ze waren lekker, vielen goed van het bot. Smelten in de mond. Zeker een aanrader om te doen." - Levi

Onze score

Smaak 7/10 Lekker zoet, wel een onaangenaam zuurtje in de marinade
Peuzelwerk 7/10 Mooie grote stukken vlees kwamen makkelijk los.
Portie 7/10 Goede portie, maar bij grote honger zijn voor en na gerecht aangeraden.
Bijgerecht 7/10 Standaard slaatje & ananas.
Prijs 7,5/10 Goede prijs voor een goede portie.
Bediening 8,5/10 Zeer vriendelijk en gaan goed om met kinderen.

Totale score:

7,5/10

 


Laageind 94, 2940 Stabroek

www.bolle-co.be

Facebook pagina: Bolle En Co | Facebook

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.