Uitgenodigd worden door fijne vrienden voor een avondje uit is altijd leuk. Meer nog als ze rekening houden met de specifieke wensen van uw ondergeschikte, namelijk dat er Ribbekes op de kaart staan, en ja hoor.
In een gezellig baby-proof minibusje reden we met Barry White op de achtergrond door de ijzig koude regen de lange oprijlaan van Ter Vennen in Wijnegem op. Het uitzicht van de dreef en het sfeerverlichte restaurant voelde alvast veelbelovend aan.
Redelijk vroeg toegekomen en dus, afgezien van een andere grote tafel waar de bomma duidelijk haar verjaardag aan het vieren was met de kinderen en kleinkinderen, weinig volk. Maar naar de avond verliep, stroomde het restaurant wel gezellig vol.

We werden vriendelijk ontvangen en er werd gevraagd om onze jassen, die door de kleine wandeling door de regen bijna doorweekt waren, op te bergen in de vestiaire.
Naast de vestiaire was een mooi salon met grote open haard. Zo’n zaak is het dus, en het koud zweet brak me uit. Meestal serveren de ‘iets chiquere’ zaken geen spareribs zoals wij ze graag hebben. Groot, in 1 stuk en zo sappig dat de marinade alle kanten van het gezicht ziet en kruipt in de kleinste vezels van de vingers. Een soort ‘gesmos’ dat ze dikwijls niet graag hebben. Bij het ontvangen van de menu kaart was het eerste dat Levi en ik dan ook deden uiteraard zoeken naar de Ribbekes. Een zucht van opluchting en we klapte de kaart meteen terug toe. De keuze was al gemaakt.
Een zeer geslaagd voorgerechtje, de garnaalkroketjes met een slaatje waarvan ik toch even moet vermelden hoe lekker dat dat was. De combinatie van de groentjes met een verschrikkelijk zalige dressing was bijna zo lekker dat het de verse kroketjes in de schaduw zette.
En dan een kwartiertje later, na een gezellige babbel met de chef himself die beloofde ons in de watten te leggen en ons later op de avond zou trakteren op een limoncello (het helpt als je gezelschap een kennis is van de chef), ‘Le moment suprême’.

3 mooie ‘racks’ van ongeveer 7 ribs, met een goddelijk lekker glazuurtje. Beentjes die je zonder enige moeite met je vingers uit elkaar kon trekken. Voor één keer moest ik Levi eens niet helpen om zijn ribbekes voor te snijden.
Wat een mooie portie. Het was een beetje wringen, zeker voor Levi, maar we hebben beide alles mooi opgegeten. Wat zonde zou het zijn om hiervan iets terug naar de keuken te sturen. Een korte blik in het bord met de afgelebberde beentjes, die overigens mooi dwars gesorteerd lagen, leerde ons dat er geen stukje vlees meer aan hing. En dat wil iets zeggen.
Niet onbelangrijk is het warme bord. Niets zo jammer dan dat je laatste ribbeke koud geworden is. Dit was hierdoor helemaal niet het geval.
Als bijgerecht een gegrild, licht gekarameliseerd stukje ananas. Zelfs hier is liefde in gestoken. Het slaatje deze keer was iets minder mijn zin, maar dat kan komen door mijn afkeer van komkommers.
De frietjes en mayonaise zijn lekker. Gewoon lekker. Mayonaise vind ik persoonlijk niet nodig, de marinade van het vlees is hier lekker genoeg om deze kleine goudstaafjes in te doppen.
Het feit dat je bij de bestelling de optie voor verschillende bijgerechtjes krijgt is wel fijn. Een aardappeltje in de schil zie je wel vaker, maar frietjes van zoete aardappel kom je niet zo snel tegen. Deze zijn hier trouwens ook heel lekker, dixit de dochter.
Met een prijs van 26€ zijn ze iets duurder dan andere restaurants, maar als ze zo lekker zijn als hier en als je ribbekes kan zien als een écht stukje vlees (en niet als een ‘overschotje’ van een varken) dan is deze prijs perfect te verantwoorden. Voor een ‘Filet Pur’ van 200 gr betaal je hier zo’n 34€, waarvan de bereiding blue chaud (wie eet zijn steak nu zo?) het even aanraken van de grill is. Terwijl je met de bereiding van de ribbekes al snel 12 à 24 uur bezig bent. Dan is 26€ eigenlijk geen geld.
Als afsluiter van een perfecte avond bestelde ik de suggestie van de dag, Crêpes Suzette. De vlammen tijdens het flamberen verwarmden niet enkel mijn gezicht, maar evengoed mijn innerlijke zelf. Wat een avond. Hier komen we zeker nog terug, maar ik houd deze wel enkel voor speciale gelegenheden gezien de prijs, aangezien deze kan oplopen voor 5 man.
Score: 9/10
Prijs: 26€
All you can eat: Nee.
Opmerkingen: Zeer fijne ervaring in goed gezelschap en subliem eten.
Onze score
Smaak | 9,5/10 | Top! |
Peuzelwerk | 9,5/10 | Geen woorden voor. |
Portie | 9,5/10 | Royaal en zeker voldoende. |
Bijgerecht | 8,5/10 | Super lekkere ananas, slaatje was iets minder. |
Prijs | 8/10 | Iets hogere prijsklasse. |
Bediening | 9/10 | Hartelijke ontvangst, nooit iemand moeten roepen. Tafel werdt zeer goed opgevolgd. |
Totale score:
9/10
Reactie plaatsen
Reacties